3 kg hodně zralých rajčat
| 1 jablko
| 0,5 kg cibule
| 100 g cukru
| 0,6 dl octa
| 25 g soli
| 4 hřebíčky
| 10 zrnek pepře
| 4 zrnka nového koření
| kousek bobkového listu
| čtvrt lžičky skořice
Postup přípravy receptu Jemný rajčatový kečup:
Vše rozvaříme na kaši, pak prolisujeme a vaříme do hustoty kečupu. Dvě minuty před dovařením přidáme cukr a ocet. Horký kečup naplníme do skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme 25 minut pri 85 stupních.
Z této dávky připravíme asi 1 - 1,2 kg kečupu. Kdo má raději ostřejší kečup, může přidat 2-3 stroužky česneku, feferonku nebo chilli koření.
Fotky receptu Jemný rajčatový kečup:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!