Postup přípravy receptu Kachna s medovo-pomerančovou pomádkou:
Kachnu jsem den předem nasolila, potřela pomádou (smícháme: lehce rozpuštěný med, šťávu z 1 pomeranče, špetku pepře a červené papriky, roztlučený hřebíček, kmín, mletý rozmarýn). Naplnila jsem ji jabkama a pomeranči s hřebíčkem a dala odležet přikrytou v pekáči do lednice. Kachnu pečeme při teplotě 250 °C cca 15-25 minut, pak ubereme na 150-170 °C a pomalu pečeme asi 3 hodiny, průběžne podléváme výpekem. Po upečení slijeme výpek, vytáhneme z kačky jablka, pomeranče vložíme do výpeku a vše v hluboké nádobě ponorným mixérem rozmixujeme v polohustou omáčku - nezahuštujeme, dle potřeby dochutíme.
Podáváme s bramborovým knedlíkem, červeným zelím s hrozny, zalité červeným vínem. Polijeme omáčkou. Omáčka je výborná, i když Vám nezbyde zelí, lze jí nastavit (voda, mouka) a podávat k zbylému masu s houskovým knedlíkem.