Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.03. 2019
Dnes má svátek Gabriel
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Královská koruna

fotka Královská koruna
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Královská koruna:

Těsto:  | 5 vajec  | 130 g moučkového cukru  | 1 balíček vanilínového cukru  | 1 balíček skořicového cukru  | 160 g hladké mouky  | 50 g mandlových lupínků  | Náplň:  | 900 g oloupaných jablek bez jadřinců  | 370 ml jablečného džusu  | z 1 citronu šťáva  | 90 g cukru  | 2 bal. Dort-želé čiré Dr.Oetker  | 3 lžíce Gustinu Dr.Oetker (kukuřičný škrob)  | 60 ml jablečného džusu (na rozmíchání škrobu)  | Na ozdobení:  | 8 párátek  | 8 malin (čerstvých)  | dle potřeby: korpusové drobečky  | 1 bal. skořicového cukru

Postup přípravy receptu Královská koruna:

1. Vejce s cukrem, vanilínovým cukrem a skořicovým cukrem ušleháme do pěny a poté přimícháme mouku. Dno dortové formy (prům. 26 cm) vyložíme pečícím papírem a posypeme mandlovými plátky. Těsto nalijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby:
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 2-3
Doba pečení: asi 30-35 minut
2. Po upečení necháme korpus zcela vychladnout. Poté korpus podélně rozřízneme. Ze spodního dílu stáhneme pečící papír a upevníme ho opět do dortové formy. Horní díl rozřežeme na 8 trojúhelníků. Každý trojúhelník seřízneme tak, aby byl vysoký 8 cm. Odřezané zbylé korpusové kousky rozdrobíme a smícháme se skořicovým cukrem.
3. Na kostičky nakrájená jablka dáme do hrnce, přidáme džus, citronovou šťávu, cukr a dort-želé. Vše přivedeme k varu a na mírném ohni za občasného míchání povaříme asi 5-7 minut (dle tvrdosti jablek). Gustin smícháme se 60 ml džusu a přimícháme do hrnce k jablkům. Krátce povaříme do zhoustnutí a odebereme z plotny.
4. Trojúhelníky postavíme pravidelně po obvodu korpusu a doprostřed opatrně nalijeme rozvařená jablka. Uhladíme až ke krajům formy. Do středu dortu nasypeme drobečky smíchané se skořicovým cukrem. Maliny napíchneme na párátko a druhým koncem nasadíme na špíčky trojúhelníků.
5. Nejprve necháme vychladnout náplň při pokojové teplotě a poté dáme dort do lednice asi na 4 hodiny ztuhnout. Servírujeme dobře vychlazené.


Fotky receptu Královská koruna:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Královská koruna
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !