Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 26.06. 2019
Dnes má svátek Adriana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Královská koruna

fotka Královská koruna
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Královská koruna:

Těsto:  | 5 vajec  | 130 g moučkového cukru  | 1 balíček vanilínového cukru  | 1 balíček skořicového cukru  | 160 g hladké mouky  | 50 g mandlových lupínků  | Náplň:  | 900 g oloupaných jablek bez jadřinců  | 370 ml jablečného džusu  | z 1 citronu šťáva  | 90 g cukru  | 2 bal. Dort-želé čiré Dr.Oetker  | 3 lžíce Gustinu Dr.Oetker (kukuřičný škrob)  | 60 ml jablečného džusu (na rozmíchání škrobu)  | Na ozdobení:  | 8 párátek  | 8 malin (čerstvých)  | dle potřeby: korpusové drobečky  | 1 bal. skořicového cukru

Postup přípravy receptu Královská koruna:

1. Vejce s cukrem, vanilínovým cukrem a skořicovým cukrem ušleháme do pěny a poté přimícháme mouku. Dno dortové formy (prům. 26 cm) vyložíme pečícím papírem a posypeme mandlovými plátky. Těsto nalijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby:
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 2-3
Doba pečení: asi 30-35 minut
2. Po upečení necháme korpus zcela vychladnout. Poté korpus podélně rozřízneme. Ze spodního dílu stáhneme pečící papír a upevníme ho opět do dortové formy. Horní díl rozřežeme na 8 trojúhelníků. Každý trojúhelník seřízneme tak, aby byl vysoký 8 cm. Odřezané zbylé korpusové kousky rozdrobíme a smícháme se skořicovým cukrem.
3. Na kostičky nakrájená jablka dáme do hrnce, přidáme džus, citronovou šťávu, cukr a dort-želé. Vše přivedeme k varu a na mírném ohni za občasného míchání povaříme asi 5-7 minut (dle tvrdosti jablek). Gustin smícháme se 60 ml džusu a přimícháme do hrnce k jablkům. Krátce povaříme do zhoustnutí a odebereme z plotny.
4. Trojúhelníky postavíme pravidelně po obvodu korpusu a doprostřed opatrně nalijeme rozvařená jablka. Uhladíme až ke krajům formy. Do středu dortu nasypeme drobečky smíchané se skořicovým cukrem. Maliny napíchneme na párátko a druhým koncem nasadíme na špíčky trojúhelníků.
5. Nejprve necháme vychladnout náplň při pokojové teplotě a poté dáme dort do lednice asi na 4 hodiny ztuhnout. Servírujeme dobře vychlazené.


Fotky receptu Královská koruna:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Královská koruna
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !