Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 20.05. 2024
Dnes má svátek Zbyšek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuchařská pohotovost - Telecí hrudí plněné po pražsku

fotka Kuchařská pohotovost - Telecí hrudí plněné po pražsku
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++++++++-_
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Telecí hrudí plněné po pražsku:

750 g telecího hrudí  | 50 g másla  | 1-2 l hovězího vývaru  |  hladká mouka, sůl, pepř  | Na nádivku: 50 g másla  | 1 malá cibule  | 100 g šunky  | 100 g žampionů  | 100 g sterilovaného hrášku  | 3 vejce  |  petrželka, sůl, pepř

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Telecí hrudí plněné po pražsku:

Telecí hrudí očistíme, rozkrojíme na co největší plát, rozklepeme, poprášíme hladkou moukou a potřeme nádivkou, kterou si připravíme takto: na přepuštěném másle postupně orestujeme nakrájenou cibuli, šunku a žampiony. Pak přisypeme sterilovaný hrášek, prohřejeme a přimícháme rozšlehaná vejce. Ta necháme jen lehce ztuhnou, dochutíme solí, pepřem a sekanou petrželkou, a hotovou nádivku vychladíme. Přidáme-li do nádivky trochu polohrubé mouky, bude kompaktnější.
Maso i s nádivkou smotáme, svážeme provázkem a vložíme do pekáčku. Přelijeme přepuštěným máslem, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a pod pokličkou pečeme asi hodinu a půl na 170 stupňů. Během pečení roládu přeléváme vypečenou šťávou a je-li třeba, můžeme přidat vývar.
Až je maso měkké, roládu vyjmeme, výpek vyrestujeme do tuku, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vývarem. Deset minut provaříme, přecedíme a omáčka je hotová. Můžeme jí přelít třeba nové brambory, které jsou k telecímu hrudí ideální přílohou, stejně jako listový špenát nebo karotka na másle.



Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!




Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Telecí hrudí plněné po pražsku:

Kuchařská pohotovost - Telecí hrudí plněné po pražsku
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Telecí hrudí
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !