Postup přípravy receptu Kuře po kanadsku se smetanou:
Kuře naporcujeme, osolíme, potřeme dvěma stroužky česneku, pokapeme 1/2 citronu a proložíme 1/8 másla.<br /><br />
<strong>Na další pánvi uděláme omáčku:</strong> nakrájíme střední cibuli, 1 lžičku soli, 1 lžíci Worchestrové omáčky, 1/2 lžičky pálivé papriky, 1/2 lžičky pepře, 1 dcl kečupu, 1 dcl vody. To vše asi 15 minut povaříme až omáčka zhoustne. Omáčku necháme vychladnout a po vychladnutí omáčkou zalijeme naporcované kuře. Takto upravené kuře dáme na 24 hodin do chladna.<br /><br />
Druhý den dáme kuře dusit do změknutí. Po změknutí vyndáme kuřecí maso a omáčku zahustíme zakyslou smetanou. Maso vrátíme zpět a již nevaříme.<br /><br />
Kuře po kanadsku podáváme nejlépe se špagetami, možno i s knedlíkem.<br />