Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Makoveček

fotka Makoveček
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 5

Použité suroviny receptu Makoveček:

2 lžíce horké vody  | 250 g cukru moučka  | 3 lžíce rumu  | těsto  | 200 g vařených brambor  |  vanilka  | 1 vejce  |  mletý hřebíček  |  skořice mletá  | 4 lžíce mléka  | 150 g cukru  | 40 g jemné krupice  | 1 bílek  |  citr. kůra

Postup přípravy receptu Makoveček:

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Uvařené brambory nastrouháme najemno. Formu dobře vymažeme a vysypeme. Případně ji můžeme vyložit pečícím papírem.

Žloutek utřeme s cukrem a mlékem do pěny. Přidáme brambory, krupici, prášek do pečiva, koření, mák a nakonec pevný sníh ze 2 bílků. Těsto dáme do připravené formy a zvolna upečeme.

Prochladlý makoveček namažeme pikantní zavařeninou a potřeme bílou rumovou polevou, kterou připravujeme výhradně z prosetého moučkového cukru, nejprve přidáme rum, pak vřelou vodu. Třeme v porcelánové misce tak dlouho, až zbělí a zhoustne.

Hotový makoveček nakrájíme podle fantazie a můžeme podávat.


Fotky receptu Makoveček:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Makoveček
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !