Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 25.02. 2025
Dnes má svátek Liliana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Puntíkovaný koláč

fotka Puntíkovaný koláč
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Puntíkovaný koláč:

220 g hladké mouky  | 100 g změklého másla  | 80 g cukru krystal  | pro vůni 1 vanilkový cukr  | 1 ks vejce  | 1 ks žloutek  | asi 60 g nadrobno nakrájeného různobarevného kandovaného ovoce  | sáček droždí  | 2 polévkové lžíce koňaku

Postup přípravy receptu Puntíkovaný koláč:

Vezměte mísu a vsypte do ní mouku, cukr, vanilkový cukr a sušené droždí. Zpracujte se změklým máslem, celým vejcem a koňakem (můžete nahradit rumem). Těsto vypracujte rukou, hněťte tak dlouho, až je těsto hladké a pružné. Na závěr zapracujte kostičky kandovaného ovoce.

Barevné těsto vtlačte do vymazané a vysypané dortové formy, prsty je roztáhněte po celém dnu. Aby povrch koláče po upečení nevypadal fádně, můžete vidličkou vytvořit ornamenty. Povrch syrového těsta můžete potřít žloutkem rozšlehaným v troše oslazené vody. Pečte asi dvacet minut v troubě předehřáté na 200° C.



S horkým čajem nebo grogem bude po vychladnutí chutnat výborně...


Fotky receptu Puntíkovaný koláč:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Puntíkovaný koláč
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !