Školní rok a školní prázdniny v roce 2019/2020Školní rok a školní prázdniny v roce 2019/2020 Slunečná - 15. díl - Rytíři hranatého stoluSlunečná - 15. díl - Rytíři hranatého stolu Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Velikonoční beránek nejoblíbenější receptyVelikonoční beránek nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 28.02. 2020
Dnes má svátek Lumír
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Martinské rohlíčky

fotka Martinské rohlíčky
Vložil:
Porcí:40
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 28

Použité suroviny receptu Martinské rohlíčky:

Těsto:  | 500 g polohrubá mouka  | 80 g cukr krupice  | 100 g máslo  | 250 ml mléko  | 30 g droždí  | 2 ks žloutky  | 2 lžíce rum  |  špetka soli  |  Náplň tvarohová:  | 200 g měkký tvaroh  | 50 g cukr moučka  | 1 ks vanilkový cukr  | 50 g oříšky  |  Maková náplň:  | 150 g mák  | 50 ml mléko  | 50 g cukr krupice  | 1 ks jablko  |  mletá skořice, piškotové drobečky

Postup přípravy receptu Martinské rohlíčky:

Ve větší míse utřemě změklé máslo s cukrem do pěny a za stálého míchání přidáváme žloutky. Droždí rozpustíme ve vlažném mléce a promícháme s máslovou hmotou. Postupně vpracujeme mouku se špetkou soli, rumem a nastrouhanou citrónovou kůrou z poloviny citrónu. Vypracujeme vláčné těsto a necháme ho asi hodinu kynout na teplém místě. Mísu přikryjeme utěrkou. Mezitím si připravíme tvarohovou a makovou náplň. Měkký tvaroh rozmícháme z cukrem, vanilkovým cukrem, vanilkovým pudinkem a nahrubo nasekanými oříšky. Mák umeleme, nebo si koupíme už umletý, svaříme s mlékem, přidáme cukr, mletou skořici, nastrouhané oloupané jablko a krátce povaříme. Makovou náplň necháme vychladnout a podle potřeby zahustíme piškotovými drobečky. Vykynuté těsto rozválíme na plát silný asi 1 cm a nakrájíme na trojúhelníky o straně asi 12 cm. Na okraj ke špičce těsta dáme lžící náplň a stočíme do tvaru rohlíčku. Náplně střídáme. Smotané rohlíčky naklademe na pomaštěný plech a necháme asi 15 minut kynout. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě při 200 °C asi 20 minut. Hotové rohlíčky necháme vychladnout. Před podáváním je můžeme posypat moučkovým cukrem.


Fotky receptu Martinské rohlíčky:

Martinské rohlíčky
Martinské rohlíčky
Fotky vložil: jelena 
Hodnocení receptu Martinské rohlíčky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Komentáře receptu Martinské rohlíčky
Obrázek uživatelky
profil
jsem pekla dnes poprvé. Z těstem se mi dělalo dobře. Nesmí se dávat moc náplně, hlavně tvarohu. U některých mi trochu vytekl.Z této dávky jsem udělala 22 ks. Zbylo mi spoustu náplně, tak jsem ještě udělala nekynuté těsto na koláč a dala na něj zbytek náplní.
Na jednu várku těsta by stačila polovina náplní a možná by ještě zbylo.
Obrázek uživatelky
profil
zkoušela jsem ten recept, ale nedokázala jsem sebrat ten rohlík a dát na plech byla jsem celá ulepená od těsta a rohlík rozhodně nedržel tvar. Nakonec jsem z toho udělala koláče s tím tvarohem a mákem. Může mi někdo poradit jak s tím??

Oblíbené recepty v kategorii
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles