8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Přírodní kuřecí plátky

fotka Přírodní kuřecí plátky
Vložil:
Porcí:2
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 38

Použité suroviny receptu Přírodní kuřecí plátky:

300 g krutích nebo kuřecích prsou  | 1 lžice másla  | 1 lžice rostliného oleje  | 1/ 2 lžičky soli  | 1 hrnek horké vody nebo vývaru  |  domací jíška

Postup přípravy receptu Přírodní kuřecí plátky:

1. Omyjte maso a osušte ho papírovou utěrkou. Nakrájejte jej podle momentální nálady- na nudličky, kostky nebo plátky. V posledním případě, zejména pokud se jedná o krutí maso, sáhněte ještě po paličce na maso. Kuřecí plátky nemusíte naklepávat vůbec nebo jen velmi jemně.

2. V hlubší pánví, kterou můžete zakrýt pokličkou, rozehřejte máslo a olej. Máslo přidá na chuti, olej brání přepalování. Jakmile zčne ustávat pěnění másla, přidejte maso do pánve- plátky rozložte, drobněji pokrájené maso rovnoměrně nasypte po celé pánvi. Lehce zmírněte teplotu. Vybavte se míchaným nástrojem, např. vařečkou, a postupně jím obrácejte opekajcí se maso tak, aby dostalo šanci ze všech stran stejnoměrně zhnědnout.

3. Jakmile je maso dobře osmáhnuté, přilijte do pánve horkou vodu. Měla by dosahovat jen k hornímu okraji masa, ne ho úplně přesahovat. Místo vody lze taky použít kuřecí vývar, který zintezivní chuť hotového jídla, ale pokud jste maso dobře osmáhli, není to nezbytné. Osolte, zakrýjte pokličkou a nechte 20 min. pobublávat při velmi mírné teplotě. Krutí plátky potřebují k dobrému změknutí ještě 15 min. Během dušení nemusíte masem míchat, připalovat se nebude

4. Po uvedené době by maso již mělo být měkké. POkud se vám zdá přece jenom tuží, nechte ho dusit ještě 10 min. Pak zesilte teplotu tak, aby šťáva začala vařit. Lžici domácí jíšky nasypte do menší misky a přilíjte k ní malou naběračku horké šťávy z pánve. Rozmíchejte metličkou, vraťte zpátky do pánve, rozmíchejte a nechte aspoň 5 min. povařit, aby zmizela moučná příchuť jíšky. Případně přidejte trochu pepře, ale opatrně


Fotky receptu Přírodní kuřecí plátky:

Přírodní kuřecí plátky
Přírodní kuřecí plátky
Přírodní kuřecí plátky
Přírodní kuřecí plátky
Přírodní kuřecí plátky
Přírodní kuřecí plátky
Přírodní kuřecí plátky
Přírodní kuřecí plátky
Fotky vložil: damami,Nandiči,HankaHH,Vikitorie 
Hodnocení receptu Přírodní kuřecí plátky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !