Na pánvi rozehřejeme olej. Nejdříve přidáme nakrájený uzený bok, česnek nakrájený na plátky a pak játra, nakrájená na malé kousky. Orestujeme. Játra na povrchu zrůžoví. Na pánev vsypeme nakrájený pórek a papriku. Restujeme asi 3 minuty a zalijeme nálevem z žampiónů a dusíme do změknutí zeleniny. Nyní přidáme ostrý kečup, žampióny, sušenou bazalku, petrželku, pepř a sůl. Směs dusíme tak dlouho, až se odpaří přebytečná tekutina.
Směs dáme do vymazaného pekáčku. Povrch ozdobíme kopečky zakysané smetany a kolečky rajčat. Dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme asi 20 minut.
Játrovou směs servírujeme se špeclemi a okurkovým salátem. Jídlo na talíři dozdobíme kudrnkou.