Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejlepší pizza Margherita

fotka Nejlepší pizza Margherita
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 35 min
Hodnocení:  +++++++-__
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Nejlepší pizza Margherita:

Těsto:  | 700 g hl. mouky  | 85 g droždí  | špetka cukru na kvásek  | 250 ml vody  |  na obložení:  | 150 g loup. konzervovaných rajčat  | 130 g mozzarely  | 10 g strouh. parmazánu  |  oliv. olej  | 4 lístky bazalky

Postup přípravy receptu Nejlepší pizza Margherita:

1. Rozdrobte droždí do hrnku s vlažnou vodou a špetkou cukru a nechte vzejít. Vlijte do prosáté mouky, propracujte (stejně jako Francescovi, který zadělává z padesáti kil mouky, vám pomůže hnětač) a nechte těsto odpočinout. Stačí tak deset minut.

2. Připravte si správný ‚nátěr‘. Stačí málo: protáhnout loupaná rajčata pasírovacím cedníkem, který odloučí přebytečnou tekutinu a pomele je na správně hustou dřeň. V Neapoli dávají přednost konzervovaným loupaným rajčatům San Marzano.

3. Vykynuté těsto je teď třeba dobře propracovat. Nejlíp to půjde na mramorové nebo granitové ploše, protože její teplota ovlivňuje konzistenci těsta. Francesco nejdřív odděluje jednotlivé kusy a pak je hnětením zase spojuje. Až poté začne tvarovat bochánky.

4. Francesco má tuhle fázi tak ,v ruce‘, že jeho bochánky mají i bez vážení přesně 900 gramů. Přikryté den kynou při pokojové teplotě a pak ještě celou noc v chladničce. Do pečení se ale klidně můžete pustit okamžitě, jakmile bochánek zdvojnásobí objem.

5. Pokud máte pizzový kámen, vložte ho do trouby a rozehřejte ji na maximum. Pracovní plochu posypte moukou, propracujte těsto. Oddělte vždy třetinu bochánku, prsty a dlaní ji roztlačte na placku, případně s ní několikrát zatočte na sevřené pěsti. Protože se vše dělá ručně, je ideálem nestejnoměrnost!

6. Placku potřete rajčatovým pyré, poklaďte mozzarellou natrhanou na kousky, posypte parmazánem, lístky bazalky a zakápněte olejem. Položte na plech a vložte do trouby, případně rovnou na kámen, a pečte deset až patnáct minut, aby okraje vyběhly, zezlátly, placka byla křupavá a sýr vláčný


Fotky receptu Nejlepší pizza Margherita:

Nejlepší pizza Margherita
Nejlepší pizza Margherita
Nejlepší pizza Margherita
Nejlepší pizza Margherita
Nejlepší pizza Margherita
Fotky vložil: Mangovka,jirajanka,cudovluc 
Hodnocení receptu Nejlepší pizza Margherita
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !