Postup přípravy receptu Omeleta z trouby s paprikovou klobásou:
Cibulky a papriky očistíme. Cibulky pokrájíme nadrobno, papriky na čtverečky nebo nudličky. Klobásu nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm papriky. Když změknou, vmícháme cibulku s klobásou a hrášek. Pánev odstavíme. V misce rozklepnuté vejce osolíme, opepříme a rozšleháme s mlékem. Čtyři malé pánvičky nebo zapékací misky vytřeme olejem. Nejprve do nich rozdělíme rozšlehaná vejce, poté orestovanou zeleninu s klobásou. Pánvičky vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů Celsia a omelety pečeme, dokud se vejce nesrazí.
Omeleta bude mít ještě delikátnější chuť, když na jedno rozklepnuté vejce přidáme vrchovatou čajovou lžičku jakéhokoli jemného strouhaného sýra s menším obsahem tuku (eidam).
Ten, kdo má rád ostřejší kuchyni, může do rozklepnutých vajec přidat aromatický nastrouhaný sýr, například goudu nebo parmezán. Parmezánu však dáváme raději méně, protože má až příliš výraznou vůni a chuť.