1 kg malých cibulí
| 4 stroužky česneku
| 40 g másla
| 2 lžíce polohrubé mouky
| 2 konzervy loupaných rajských jablíček
| 600 g mražených zelených fazolek
| 2 litry čirého vývaru z kostky
| 1 lžičku sušeného oregana
| 500 g kabanosu
| 2 kelímky plnotučného jogurtu
| 1 kelímek zakysané smetany
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 lžíce nakládaného zeleného pepře
| dle chuti: pár kapek tabaska
Postup přípravy receptu Ostrá cibulová polévka:
Cibule oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na tenká kolečka. Také česnek oloupeme, prolisujeme nebo najemno usekáme. Ve velkém hrnci rozpálíme tuk a cibuli s česnekem na něm podusíme, až zesklovatí. Vmícháme polohrubou mouku a osmahneme. Přidáme rajská jablíčka i se šťávou a zelené fazolky. Přilijeme k vývar a přivedeme k varu. Okořeníme oreganem a při nízké teplotě vaříme pod poklicí přibližně 20 minut.
Kabanos rozkrájíme na půl centimetru silné plátky. Jogurt smícháme se smetanou, osolíme a opepříme. Zelený pepř necháme okapat a dvě třetiny vmícháme do jogurtové omáčky.
Polévku posypeme zbytkem zeleného pepře. Přidáme do ní plátky salámu a při mírné teplotě zhruba 5 minut povaříme. Solí, pepřem a několika kapkami tabaska dodáme polévce ostré chuti. Jogurtovou omáčku se zeleným pepřem podáváme zvlášť.
Fotky receptu Ostrá cibulová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!