Použité suroviny receptu Paprikové lusky v jemné marinádě:
4 červené papriky
| 4 stroužky česneku
| dle chuti: sůl, pepř a špetka sladké papriky
| 1 lžíce octa sherry
| 200 ml olivového oleje
Postup přípravy receptu Paprikové lusky v jemné marinádě:
Troubu předehřejeme na 250 stupňů. Paprikové lusky omyjeme, mokré je rozložíme na rošt a pečeme asi 20 minut, až kůže lehce zhnědne a začnou se na ní tvořit puchýře. Mezitím oloupeme česnek a nakrájíme jej na tenké plátky. Mírně vychladlé paprikové lusky oloupeme, rozpůlíme a očistíme. Nakrájíme je na 2 cm široké nudličky. Nudličky osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Hustě je na sebe poskládáme do mělké mísy. Navrch rozložíme česnekové plátky, zakapeme octem sherry a olivovým olejem. Lusky musejí být zalité. Marinujeme nejméně 2 hodiny.
Fotky receptu Paprikové lusky v jemné marinádě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!