Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 20.06. 2019
Dnes má svátek Květa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Pastry - základní předpis

fotka Pastry - základní předpis
Vložil:
Porcí:1
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 15

Použité suroviny receptu Pastry - základní předpis:

75 g krémového nízkotučného krémového sýra  | 150 g hladké mouky  | 1/4 lžičky soli  | 3 lžíce vepřového sádla  | 3 lžíce studené vody

Postup přípravy receptu Pastry - základní předpis:

Pomocí dřevěné vařečky propasírujeme sýr přes síťku do misky. Zvlášť smícháme moukou se solí a tuto směs velmi dobře rozhněteme se sádlem např. rukou nebo pomocí mačkátka, až vzniknou malé drobky podobné drobence na koláče. Do této směsi vidličkou zapracujeme přes síto rozdrobený sýr. Povrch směsi postříkáme jednou lžící studené vody a pomocí vidličky směs provlhčíme, až se vytvoří hrudky. Hrudky odstrčíme na stranu a opakujeme s další dávkou vody, až je těsto dobře provlhlé. Z těsta vytvarujeme kouli. (stejný postup jako když děláme křekhé těsto a to již známe - DDK). Na pomoučeném vále kouli těsto rozválíme na placku. Rozvalujeme od středu do okrajů a tvar těsta vyrovnáme pomocí rukou až vytvoříme placku asi 30 cm v průměru. Je poněkud větší, než je průměr obvyklé koláčové formy (23 cm).
Těsto přeneseme na koláčovou formu nejlépe pomocí navinutím těsta na váleček a lehce položíme do formy. Vystříháme se přílišného stlačování, protože by těsto po upečení bylo sražené, jen je vytvarujeme ve formě na misku a těsto přesahující hodně přes okraje formy odstraníme. Na okrajích po celém obvodu prsty vytlačíme stejné a pravidelně rozmístěné ozdobné vroubky či záhyby. Nejlépe je vytvoříme stisknutím a mírným povytažením těsta na obvodu formy a to v pravidelných odstupech. Těsto stiskneme a mírně povytáhneme pomocí prstů, nejlépe to jde palcem a ukazovákem ruky. Je to nejen ozdoba, dekorace, ale také nám to napomáhá vyrovnávat smrštění těsta během pečení. Také můžeme formu s těstem překrýt alobalem, napomáhá to také vyrovnávat smrštění těsta během pečení.


Fotky receptu Pastry - základní předpis:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pastry - základní předpis
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !