300 g listového těsta
| 150 g hotového vanilkového pudinku
| 400 g bílého jogurtu
| 1 dl rumu
| citronová kůra
| 1 smetana ke šlehání
| 3 lžičky želatiny
| 400 g ovoce
| 1 vanilkový cukr
| 100 g moučkového cukru
Postup přípravy receptu Jogurtové kousky:
Z listového těsta vyválíme plát 4 mm silný a pečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 220°C. Necháme vychladnout.
Nakrájíme pláty podle velikosti formy. Broskve necháme okapat na sítu a zalijeme je malou dávkou rumu. Hotový pudink dáme do misky spolu s jogurtem, moučkovým a vanilkovým cukrem. Přidáme citrónovou kůru a zbytek rumu. Želatinu připravíme podle návodu a dáme do ovocné šťávy rozpustit. Šlehačku našleháme a smícháme s vlažnou želatinou. Postupně vmícháme do jogurtové směsi.
Plát těsta vložíme do formy vyložené fólií, poklademe na ně broskve, překryjeme krémem. Ještě jednou zopakujeme stejný postup a navrch dáme plát těsta.
Překryjeme fólií, lehce přitlačíme a uložíme na 3 hodiny do mrazničky. Vyndáme a ještě necháme aspoň 3 hodiny v chladničce. Potom moučník pomocí vložené fólie vyjmeme, fólii odstraníme a krájíme na kousky, které ozdobíme ovocem a pocukrujeme.
Fotky receptu Jogurtové kousky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!