Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 20.06. 2019
Dnes má svátek Květa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Piškotová roláda v ovocném rosolu

fotka Piškotová roláda v ovocném rosolu
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++++++-__
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Piškotová roláda v ovocném rosolu:

2 vejce  | 60 g pískového cukru  | 80 g polohrubé mouky  | 1/2 lžičky prášku do pečiva  |  tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu  |  jahodová nebo višňová zavařenina  | 2 dl smetany ke šlehání  | Náplň:  | 80 g mleté želatiny  | 3/4 l šťávy z kompotu jahodového nebo višňového

Postup přípravy receptu Piškotová roláda v ovocném rosolu:

Vejce rozklepneme do nádoby, rozšleháme s cukrem, vložíme do nádoby s horkou vodou a za stálého šlehání zahřejeme, až je směs teplá. Nádobu vyndáme z vodní lázně a šleháme do vychladnutí. Vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a těsto rozestřeme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou. V předehřáté troubě zprudka upečeme. Těsto ihned potřeme zavařeninou a dlouhým nožem uvolňujeme a roládu stáčíme. Necháme ji vychladnout. Do hrnečku dáme želatinu a zalijeme trochou vlažné šťávy. Ostatní šťávu zahřejeme, přidáme nabobtnalou želatinu a mícháme, až se zcela rozpustí. Hrubší želatina se hůře rozpouští, můžeme ji proto i s tekutinou rozmixovat. Do mísy nebo dortové formy nalijeme trochu rosolu a necháme téměř do ztuhnutí. Roládu nakrájíme na plátky, rozložíme do mísy a zalijeme zbývajícím rosolem. Necháme v chladnu ztuhnout. Rosolem zaléváme, až když začíná tuhnout, jinak by roláda byla prosáklá. Po ztuhnutí vyklopíme na mísu a ozdobíme šlehanou smetanou.


Fotky receptu Piškotová roláda v ovocném rosolu:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Piškotová roláda v ovocném rosolu
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !