75 g másla
| 40 g mléčné čokolády
| 75 g nugátového krému
| 50 g cukru
| 2 vejce
| 300 g hladké mouky
| 1 prášek do pečiva
| 100 ml mléka
| dle potřeby: papírové formičky
| 150 g moučkového cukru
| 2 lžíce citrónové šťávy
| 1 čokoládová poleva v sáčku
Postup přípravy receptu Jemné nugátové mufinky:
Těsto:
1. Troubu předehřejeme na 200 °C. V malém kastrolku rozpustíme máslo a necháme ho prochladnout. Na prkénku ostrým nožem nasekáme čokoládu. Tekuté, ale chladné máslo nalijeme do porcelánové mísy. Přidáme nugátový krém a cukr. Všechny suroviny šleháme ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší obrátky až do pěny. Do napěněného krému za stálého šlehání po jednom přidáváme celá vejce a ještě chvíli šleháme. Smísíme prosátou mouku s práškem do pečiva a opatrně zapracujeme do těsta. Přimícháme mléko a sekanou čokoládu.
2. Na plech vyrovnáme košíčky a lžicí plníme do dvou třetin. Pečeme podle potřeby dozlatova 15 - 20 minut. Upečené košíčky z plechu sejmeme a vyrovnáme na mřížku vychladnout. Papírové košíčky neodstraňujeme.
Dokončení:
1. Moučkový cukr prosijeme do misky, pramínkem za stálého míchání přilijeme citronovou šťávu. Polevu třeme dostatečně dlouho, až se všechen cukr rozpustí.
2. Vychladlé mufinky potřeme citrónovou polevou a necháme lehce zaschnout.
3. Podle návodu na sáčku nahřejeme čokoládovou polevu a malým pramínkem zdobíme mufinky. Necháme dokonale zaschnout.
K pečení použijeme mufinkový plech, když ho nemáme, dáme několik papírových košíčků do sebe.Papírové košíčky bývají velmi slabé, a když je naplníme těstem mohly by se při pečení rozevřít, dáváme tedy raději tři na sebe.
Fotky receptu Jemné nugátové mufinky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!