Použité suroviny receptu Bíločokoládové lanýže s šafránem a kardamonem:
500 g bílé čokolády (je důležité použít kvalitní čokoládu s vysokým obsahem kakaového másla, ty levnější bývají navíc přeslazené, doporučuju značku valrhona nebo belcolada)
| asi 15 zelených kardamomových lusků
| 375 ml smetany ke šlehání
| 1 lžíce mletého šafránu
| 225 g změklého másla
Postup přípravy receptu Bíločokoládové lanýže s šafránem a kardamonem:
V mixéru čokoládu jemně namelte. Odstraňte vnější obal z kardamonových lusků a zahřejte semínka na pánvi, poté je roztlučte v hmoždíři.
Smetanu vařte se šafránem a kardamonem 2 minuty.
Dále je postup stejný jako při přípravě čokoládové ganache s rozdílem přidání změklého másla.
Po vychlazení vytvarujte pomocí cukrářského zdobícího sáčku nebo lžíce malé lanýže a pak je dejte dobře vychladit.
Nakonec je obalte v nasekaných pistáciích (samozřejmě nesolených).
Fotky receptu Bíločokoládové lanýže s šafránem a kardamonem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!