Léto - čas jahodLéto - čas jahod Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 18.07. 2018
Dnes má svátek Drahomíra
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Pivařský špíz

fotka Pivařský špíz
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Pivařský špíz:

400 g vepřové kýty  | 2 možky klobásy  | 150 g anglické slaniny  | 2 ks zelené papriky  | 3 ks cibule  | 200 ml světlého piva  | 2 lžíce sterilizované papriky  |  sůl  |  pepř  |  olej

Postup přípravy receptu Pivařský špíz:

Maso z kýty nakrájíme na tenké plátky, ty lehce naklepeme (třeba i přes fresh folii) a rozkrájíme tak, aby vznikly čtverce asi 3x3 cm. Klobásy oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Také anglickou slaninu nakrájíme na tenké plátky a potom každý plátek na kostičky o trochu menší než je vepřové maso. Ze zelených paprik odstraníme jádřince, opláchneme je, necháme okapat a také nakrájíme na kostičky velikosti asi 3x3 cm. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a ty rozdělíme na jednotlivé "lístky". Takto připravené suroviny napichujeme střídavě na špejli (paprika, klobása, cibule, vepřové maso, anglická slanina). Osvědčilo se mi začínat a končit paprikou. Připravené špízy opepříme. Na pánvi si rozpálíme tuk (olej, sádlo) a špízy se všech stran krátce osmahneme a vyjmeme. Do výpeku poté přidáme pivo, sterilovanou červenou papriku, sůl a promícháme. Znovu vložíme opečené špízy a zvolna dusíme pod pokličkou asi 10-15 minut. Během dušení je alespoň jednou obrátíme, aby do sebe dobře natáhly chuť piva. Podáváme s bramborem nebo s čerstvým chlebem. Sklenice piva k jídlu bude samozřejmě také stylová.


Fotky receptu Pivařský špíz:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pivařský špíz
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !