Postup přípravy receptu Bylinkové roládky na jehle se sýrovými nudlemi:
Maso natenko rozklepeme mezi mikrotenovými sáčky, osolíme, z jedné strany potřeme olivovým olejem, rozetřeným česnekem a posypeme velmi jemně nasekanými bylinkami (nejlépe v elektrickém sekáčku).
Každý plátek velmi pevně svineme, zabalíme do potravinářské fólie a necháme asi 15 minut odpočinout a rozležet v ledničce.
Odleželé roládky rozkrájíme na plátky cca 1,5-2 cm silné a naplocho je napícháme na špejle, jednu vedle druhé. Špízy opékáme na rozpálené pánvi asi 5 minut z každé strany.
Nudle uvaříme na skus. Mezitím zahřejeme smetanu nebo mléko a necháme v něm rozpustit jemně nastrouhaný sýr. Omáčku smícháme se scezenými těstovinami, osolíme a případně doplníme nějakou čerstvou bylinkou.
Tip: Alternativní přílohou můžou být plátky bagety, které natřeme rajským protlakem, utřeným česnekem, posypeme bazalkou, solí a dokřupava zapečeme.