Postup přípravy receptu Balsamiková kuřecí stehýnka :
Nožem udělejte do každého stehýnka několik zářezů. Všechny stehýnka potřete rozetřeným česnekem a dejte do skleněné nebo plastové mísy. Stehýnka přelijte vínem a bílým vinným octem, osolte, opepřete a nechte přes noc marinovat.
Děrovanou lžící stehýnka vyjměte z marinády, nechte okapat a marinádu uschovejte. V pánvi rozehřejte olej a máslo, přidejte šalotky a 2 minuty smažte.
Vložte do pánve kuřecí stehýnka a za občasného obracení smažte 3-4 minuty, dokud nezhnědnou. Zmírněte plamen a přidejte polovinu uschované marinády. Přikryjte pokličkou a vařte 15-20 minut. Podle potřeby případně ještě podlijte marinádou.
Když je kuře měkké, přidejte balsamikový ocet a tymián a vařte ještě 4 minuty.
Stehýnka a šťávu rozdělte na talíře a podávejte s rýží.
Fotky receptu Balsamiková kuřecí stehýnka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!