Postup přípravy receptu Placičky z mletého masa s jemnou náplní:
Nakrájenou housku namočíme do teplého mléka, vymačkáme a promícháme s mletým masem. Oloupanou cibuli jemně usekáme a osmahneme na 20 g tuku dozlatova, necháme prochladnout a vmícháme do masové směsi. Přidáme sekanou petrželku, strouhanku, vejce, majoránku, pepř, osolíme a důkladně promícháme. Natvrdo uvařená vejce nakrájíme na kostičky, anglickou slaninu, šunkový salám a spišský párek rozkrájíme na nudličky, kyselé okurky jemně usekáme, náplň lehce promícháme. Z masové směsi vytvaruje 12 stejných kuliček, ze kterých vytvarujeme placičky. Na 6 placiček navrstvíme lžící náplň, okraj placiček potřeme rozšlehaným vejcem, přiklopíme placičkami bez náplně a lehce přitiskneme. Opečeme dozlatova po obou stranách, vyjmeme z pánve a uložíme na teplém místě. Šťávu po opékání zasypeme mouku, podlijeme trochou vody, přidáme hovězí bujón a 3 minuty povaříme. Nakonec zjemníme smetanou. Placičky jsou výborné s hlávkovým salátem a brambory.