1 kg telecí hrudí
| 3 ks vejce
| 1 lžíce sádlo
| 2 lžíce sterilovaný hrášek
| 200 g uzené maso - kýta nebo plec
| 50 g máslo
| 1 lžíce polohrubá mouka
| sůl, pepř
| sádlo na vymazání
| režná nit nebo párátka
Postup přípravy receptu Plněné telecí hrudí:
Na sádle osmahneme na nudličky nakrájené uzené maso, vmícháme vejce a za stálého míchání je necháme srazit. Podle chuti osolíme, opepříme a promícháme s okapaným hráškem. Do telecího hrudí vyřízneme otvor a vzniklou kapsu naplníme vaječnou směsí. Pak otvor zašijeme nebo zpevníme párátky a položíme do pekáče vymazaného sádlem. Povrch telecího hrudí osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Ve středně horké troubě zvolna upečeme doměkka. Během pečení několikrát obrátíme spodní stranou nahoru a podle potřeby průběžně podléváme. Měkké telecí maso vyjmeme a odstraníme nit, případně párátka. Vypečenou šťávu promícháme s moukou a necháme v ní rozpustit máslo. Povaříme a nalijeme na naporcované maso. Plněné telecí hrudí podáváme s bramborovou kaší a kompotem.
Fotky receptu Plněné telecí hrudí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!