Použité suroviny receptu Podkrkonošská polévka z jehněčího kořínku se smaženou žemlí:
1 jehněčí kořínek
| dle potřeby: vody
| 1 mrkev, celer a petržel
| 30 g másla
| 1 větší cibule
| 20 g másla na jíšku
| 1 lžíce hladké mouky
| 40 g másla na osmahnutí žemlí
| 2 žemle
| dle chuti: sůl, petrželka a několik kuliček pepře
Postup přípravy receptu Podkrkonošská polévka z jehněčího kořínku se smaženou žemlí:
Z hlavy vyjmeme mozeček a spolu s plíčkami a srdcem dáme vařit do osolené studené vody se zeleninou a osmahnutou cibulí a asi s pěti kuličkami pepře. Mozeček odblaníme, játra nakrájíme a obojí dáme podusit na cibulku. Mozeček dáme do většího hrnce, přidáme k němu vařené maso z hlavy a nadrobounko nakrájené srdce a plíčky. Vývar zahustíme světlou jíškou. Na pánvičce osmahneme na másle nadrobno nakrájené žemle. Polévku nalijeme na teplý talíř, přidáme osmaženou žemli a ochutíme petrželkou nebo pažitkou.
Fotky receptu Podkrkonošská polévka z jehněčího kořínku se smaženou žemlí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!