Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
![8/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![8/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![8/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![8/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![8/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![8/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![8/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![8/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![8/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Jarní zelená polévka z bylinek:
3 hrsti čerstvých bylinek (špičky mladých kopřiv, mladé jahodové a fialkové lístky, mladé lístky pampelišky, špenátu, bazalky)
| 1 lžíce sekané petrželky nebo pažitky
| 40 g másla
| 2 polévkové lžíce hladké mouky
| 1 a 1/4 l drůbežího vývaru
| 1/8 sladké smetany
| 2 žloutky
| muškátový květ
Postup přípravy receptu Jarní zelená polévka z bylinek:
Bylinky operte ve studené vodě, vložte je do vývaru a krátce povařte. Mezitím si z másla a mouky připravte světlou jíšku. Povařené bylinky slijte a ponechte asi v 1/4 l vývaru. Jíšku vmíchejte do zbylého vývaru, rozšlehejte a povařte 10 minut. Bylinky rozmixujte s částí vývaru a přilijte je do polévky. Vařte dalších 10 minut. Polévku osolte, dochuťte muškátovým květem a zjemněte smetanou, ve které jste rozmíchali žloutky. Pak už nevařte, jen jemně přihřívejte, aby se žloutky nesrazily. Před podáváním dozdobte čerstvou petrželkou. Můžete přidat i na másle osmažené kostičky pečiva.
Fotky receptu Jarní zelená polévka z bylinek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!