Použité suroviny receptu Polévka z jehněčího masa a luštěnin:
1 hrst hrášek
| 1 cibule
| dle potřeby: hladká mouka
| dle potřeby: olej
| 1 hrst čočka
| 1 petržel
| 1 hrst fazole
| 1 vejce
| 200 g jehněčí maso
| dle chuti: pepř a sůl
| dle potřeby: masový vývar
| dle chuti: citrónová šťáva
| dle chuti: česnek
Postup přípravy receptu Polévka z jehněčího masa a luštěnin:
Luštěniny namočíme den předem do vody. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Petržel oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostičky. Na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme kostičky petržele a maso. Základ polévky osolíme, okořeníme a vše trošku opražíme. Přidáme vývar, postupně hrách, fazole, čočku i s vodou, ve které se máčely a vaříme doměkka.
Před koncem varu přidáme sterilovaný hrášek. V troše vody rozmícháme vejce s trochou mouky a citrónovou šťávou. Směsí zahustíme polévku a ještě chvíli povaříme. Nakonec polévku z jehněčího masa a luštěnin dochutíme solí, popřípadě kořením do polévky.
Fotky receptu Polévka z jehněčího masa a luštěnin:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!