Postup přípravy receptu Bářin boršč:
Maso omyjeme, nakrájíme, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na osminy. Vše vložíme do studené vody spolu s pepřem, solí, bobkovým listem a vaříme.
Řepu, mrkev, petržel a druhou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky.
Do hrnce vložíme polovinu dávky másla, přidáme řepu, zalijeme trochou vývaru z masa, přidáme rajský protlak, ocet a dusíme asi 30 - 40 minut (pro zkrácení této doby je vhodné použít papiňák).
Do jiného hrnce vložíme druhou polovinu másla, na něm orestujeme nakrájenou zeleninu, podlijeme, přidáme cukr a dusíme.
Sterilované zelí propláchneme a podusíme samostatně.
Do vývaru s masem vložíme uvařenou řepu, zeleninu i zelí. Je-li to nutné, zahustíme moukou a ještě společně povaříme.
Na talířích boršč doplníme o lžičku kysané smetany a podáváme s čerstvým chlebem.