Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rumunská gulášová polévka

fotka Rumunská gulášová polévka
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Rumunská gulášová polévka:

1 větší cibule, nakrájená  | 1 kg hovězího masa, na větší kousky  |  sůl a pepř  | 500 ml hovězího vývaru (může být i z kostky)  | 2 velké mrkve  | 1/2 celeru  | 3 brambory na kostičky  | 4 bobkové listy  | Na zavářku do polévky:  |  mouka, podle potřeby  | 1 vejce  | 1 lžička kmínu  |  pálivá paprička nebo chilli omáčka (Tabasco apod.)

Postup přípravy receptu Rumunská gulášová polévka:

Do většího kastrolu na rozpálený olej dáme nakrájenou cibuli. Cibuli osmahneme téměř dozlatova a do hrnce přidáme nakrájené kousky hovězího masa, osolíme a opepříme. Za míchání maso osmahneme. Přilijeme naběračku hovězího vývaru a opět zamícháme a hrnec zakryjeme pokličku. Maso necháme 5 minut dusit a pak přidáme větší množství nakrájené mrkve a k tomu ještě nakostičky nakrájený celer. Vše řádně promícháme a přidáme další naběračku hovězího vývaru. Hrnec opět přiklopíme a necháme opět několik minut povařit. Postupně přidáváme zbytek vývaru a přidáme kostičky brambor a několik bobkových listů. Přiklopíme a pokračujeme ve vaření, až je maso měkké. Před koncem zavaříme do polévku drobení.
Příprava zavářky - drobení:
Do mouky v misce nebo jen na válu uděláme menší důlek, do kterého rozbijeme jedno vejce. Postupně promícháme prsty a rukama vypracujeme tuhé těsto. Těsto nastrouháme na hrubším struhadle a drobky nasypeme do polévky. Polévku ještě ochutíme kmínem a podle chuti přidáme šťávu z naložených pálivých papriček nebo chilli omáčku (Tabasco aj.). Přiklopíme poklicí a necháme ještě 10 minut povařit. Gulášovou polévku podáváme na talíři nebo v misce. Je to skvělé jídlo a dokáže zahřát opravdu každého!


Fotky receptu Rumunská gulášová polévka:

Rumunská gulášová polévka
Rumunská gulášová polévka
Rumunská gulášová polévka
Rumunská gulášová polévka
Fotky vložil: beruschka6,vilka,ivanao 
Hodnocení receptu Rumunská gulášová polévka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !