Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vydatný ukrajinský boršč

fotka Vydatný ukrajinský boršč
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Vydatný ukrajinský boršč:

0,5 kg vepřového nebo telecího masa  | 150 g fazolí  | 1 větší kus špeku  | 25 g másla  | 1 velká červená řepa  | dle chuti: rajský protlak  | 2 mrkve  | 4 brambory  | čtvrtka zelné hlávky  | 1 paprika, cibule a bobkový list  | dle chuti: pepř a sůl  | 1 palice česneku  | dle potřeby: sádlo  | 1 zakysaná smetana

Postup přípravy receptu Vydatný ukrajinský boršč:

Vepřové nebo telecí maso vaříme do změknutí zhruba ve 3 litrech vody a opakovaně odstraňujeme tuk i pěnu. Tuk můžeme později použít na osmahnutí zeleniny, pěna je naopak výborným základem na omáčku. Po vzniku vývaru maso vyjmeme, přikryjeme ubrouskem a necháme vychladnout. Vývar přecedíme a dáme stranou. Uvařené maso nakrájíme napříč vlákny na kostičky a uložíme do chladu. Pokud boršč připravujeme den předem, maso vložíme do hrnce zhruba půl hodiny před servírováním. Přivedeme k varu a vaříme zhruba 20 minut. Čerstvou červenou řepu nastrouháme na struhadle a dáme ji podusit na 15 minut s plechovkou rajského protlaku a hrnkem vody. Po změknutí ji zalijeme vývarem. Brambory mezitím nakrájíme, vhodíme je do vývaru a vaříme. Mrkev nahrubo nastrouháme, osmažíme na kousku másla a přidáme do vývaru k bramborám. Směs poté osolíme, přidáme bobkový list a opepříme. Zelí a papriku nakrájíme najemno a vhodíme do polévky. Totéž uděláme s osmahnutou cibulkou a fazolemi. Nakonec přidáme maso, osmažené kousky špeku nebo škvarky. Polévku odstavíme v okamžiku, kdy jsou brambory i zelí měkké. Podle chuti přidáme ještě paličku prolisovaného česneku. Servírujeme se smetanou a chlebem namazaným česnekovým sádlem.


Fotky receptu Vydatný ukrajinský boršč:

Vydatný ukrajinský boršč
Vydatný ukrajinský boršč
Vydatný ukrajinský boršč
Vydatný ukrajinský boršč
Vydatný ukrajinský boršč
Vydatný ukrajinský boršč
Vydatný ukrajinský boršč
Vydatný ukrajinský boršč
Vydatný ukrajinský boršč
Vydatný ukrajinský boršč
Fotky vložil: katyakaty,MichelePrg,Ježíšek,cudovluc,tvackova1 
Hodnocení receptu Vydatný ukrajinský boršč
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !