Použité suroviny receptu Zeleninová polévka s droždím:
2 větší mrkve
| ½ malého celeru
| 1 cibule
| 80 g másla
| 1 sáček sušeného droždí
| 1 zeleninová kostka bez GS
| Solčanka
| instantní rýžová moučka na zahuštění
| sušené polévkové bylinky
| případně kousek zbylého pečeného kuřete
Postup přípravy receptu Zeleninová polévka s droždím:
Na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a po chvilce míchání přisypeme sušené droždí. Důkladně vše promícháme a zalijeme asi 1,5 litrem vody. Když začne polévka bublat, přidáme zeleninovou kostku. Vaříme asi 15 minut a do polévky nasypeme instantní rýžovou moučku kvůli zahuštění. Nakonec přidáme sušené polévkové bylinky a dochutíme Solčankou. Můžeme přidat na malé kousky nakrájené zbylé pečené kuřecí maso.