Použité suroviny receptu Rajčatové čatní s chilli:
500 g cibule
| 2 kg rajčat
| 4 stroužky česneku
| 2 lžíce olivového oleje
| 170 ml bílého vinného octa
| 3 feferonky
| 300 g hnědého přírodního cukru
| po 1 lžičce mletého římského kmínu, černého pepře a černých hořčičných semínek
| 1 lžíce mleté papriky
Postup přípravy receptu Rajčatové čatní s chilli:
1. Rajčata nařízneme a spaříme vařící vodou. Poté je zchladíme studenou vodou a plody rozpůlíme. Zrníčka odstraníme a dužinu rozkrájíme.
2. Oloupanou cibuli a česnek jemně posekáme a zesklovatime na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme kousky rajčat a ocet, uvedeme do varu a asi 30 min. dusíme na mírném ohni.
3. Mezitím omyjeme feferonky, rozpůlíme, zbavíme semeníku a lusky pokrájíme na kostičky. Přidáme s cukrem a kořením k rajčatům a necháme asi 90 min. houstnout.
4. Čatní naplníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou a při 80-90 °C sterilizujeme 30 min. Výborně chutná jako pomazánka na chleba či pečivo nebo k těstovinám.
Fotky receptu Rajčatové čatní s chilli:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!