Postup přípravy receptu Růžičková kapusta ve smetanové omáčce:
U kapustiček odstraníme vrchní ovadlé lístky a košťál nařízneme křížem. Opereme pod tekoucí vodou. Připravíme si vývar z kostky.
Olej v kastrůlku zahřejeme, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Dále vložíme připravené kapustičky a dusíme bez pokličky na mírném ohni asi 10 minut. Potom kastrol zakryjeme pokličkou a necháme podle potřeby dodusit ještě asi 5 minut. Vyjmeme je a dokončíme omáčku.
Šťávu z kapustiček opět přivedeme k varu a za stálého míchání přidáváme zakysanou smetanu, sůl a podle chuti mletý černý pepř nebo nastrouhaný muškátový oříšek, ještě zjemníme máslem. Nyní vložíme do omáčky kapustičky a necháme prohřát.
Fotky receptu Růžičková kapusta ve smetanové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!