Použité suroviny receptu Zeleninové kari se sójou:
70 g tofu (sójový produkt z bio obchodu)
| sůl
| pepř
| 2 lžíčky mouky
| 1 ks bílek
| 2 lžíce sezamu
| 150 g květáku
| 125 ml vývaru
| 60 g hrášku
| 2 lžičky oleje
| 1 lžička kari koření
Postup přípravy receptu Zeleninové kari se sójou:
Tofu pokrájíme na kotky a okořeníme. Obalíme ho ve lžičce mouky, bílku a sezamu. Květák rozdělíme na růžičky a povaříme asi 10 minut ve vývaru. Hrášek přidáme po 6 minutách. Vývar slijeme do hrnce. Rozpálíme lžičku oleje. Opražíme na něm lžičku mouky i kari a zalijeme vývarem. Povaříme. Tofu osmahneme na lžičce oleje (zhruba 6 minut). Zeleninové kari se sójou naaranžujeme na talíř, podáváme s 30 g vařené rýže.
Fotky receptu Zeleninové kari se sójou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!