Postup přípravy receptu Rybí polévka z knysny:
Mrkev, celer, cibuli a žampiony očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozpálíme máslo a zeleninu se žampiony na něm orestujeme. Necháme ji mírně zchladnout a pak rozmixujeme na hladký krém. Rozmixovanou zeleninu vrátíme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme asi 30 minut. Pak přidáme očištěné kalamáry, nakrájené na asi 0,5 cm kousky, a vaříme doměkka. Osolíme a opepříme. Přidáme dobře očištěné a omyté mušle a rybu, kterou jsme nakrájeli na přibližně stejně velké kousky jako kalamáry. Necháme přejít varem, přilijeme sladkou smetanu a promícháme. Pak necháme při 180 stupních Celsia provařit po dobu ještě asi 15 minut. Hotovou polévku rozdělíme do talířů a dozdobíme petrželkou a plátkem citronu.