Postup přípravy receptu Šanghajské krůtí maso:
Papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso omyjeme,dobře osušíme a nakrájíme na tenké proužky. V pánvi zahřejeme olej a maso na něm po všech stranách dohněda opečeme. Ochutíme solí a pepřem. Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Ve výpeku potom dusíme cibuli a česnek, až zesklovatí. Přidáme kousky paprik a krátce podusíme. Vmícháme proužky masa, podlijeme vínem, octem, vývarem a sójovou omáčkou a dále dusíme ještě asi 5 minut. Sójové klíčky opláchneme ve studené vodě, necháme dobře okapat a přidáme do masové směsi. Solamyl utřeme s trochou vody dohladka. Vmícháme jej do pokrmu a krátce dobře povaříme. Nakonec vše dochutíme pepřem, sójovou omáčkou a cukrem.