Postup přípravy receptu Sekaná pečeně plněná pórkem:
Rohlíky namočit. Petrželku opláchnout a osušit, pár snítek si nechat na ozdobení, zbytek jemně nasekat. Do mísy vložit mleté hovězí i vepřové maso, vejce, vymačkané rohlíky, petrželku a oloupaný najemno nasekaný česnek a vše prohníst. Ochutit solí, pepřem a paprikou.
Očistit a omýt pórky a zkrátit je na délku asi 15 cm. Každý pórek ovinout plátkem slaniny. Z poloviny mleté směsi utvořit oválný plát, položit na něj 2 kusy zabaleného pórku a trochu přitlačit. Třetí pórek položit navrch, vše zakrýt zbytkem mletého masa, zformovat do podlouhlého bochníku a obložit ho zbylou slaninou.
Maso vložit do pekáče vymaštěného olejem a péct asi 1 hodinu v předehřáté troubě (200 °C, st. 3).
Mezitím očistit, omýt a přepůlit žampiony. Opéct je na horkém tuku. Zbytek pórku nadrobno nakrájet a 5 minut jej dusit společně se žampiony. Pak přidat pepř a sůl, podlít smetanou a asi 5 minut při mírné teplotě povařit.
Pečeni vyjmout a udržovat stále teplou. Výpek rozředit asi 1/8 litru vody, přecedit přes síto do jiné nádoby a uvést do varu. V malém množství vody rozmíchat dohladka solamyl a výpek jím zahustit. Omáčku osolit a opepřit.
Na talíři upravit nakrájenou pečeni se zeleninou a přelít omáčkou. Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory.