Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Slavnostní pilaf

fotka Slavnostní pilaf
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  +++++++-__
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Slavnostní pilaf:

1/2 lžičky zázvoru mletého  | 2 cibuli /větší/  | 500 g rýže  | 4 str. česneku  | 100 g kokosu  | 1 kg skopového masa  | 4 feferonky  | hrst petrželky  | 500 g skopového masa mletého  | 150 g cukru moučka  | 1/2 lžičky kmínu  | 1 lžička celého kmínu  | 2 citrony  | 50 g mandlí  | 1/2 lžičky pepře  | 250 g másla  | 1 brambor velký vařený  | 2 kelímky bílého jogurtu  | 50 g rozinek  | 2 lžičky kari

Postup přípravy receptu Slavnostní pilaf:

Česnek oloupeme a nasekáme, feferonky zbavíme stopek a jadérek a nasekáme je. Petržel omyjeme a nasekáme. Bramboru nastrouháme. Vše promícháme s mletým masem. Přidáme zázvor, pepř, tlučený či drcený kmín a sůl. Dobře promícháme a necháme odpočinout.

Jednu cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky a v pánvi na másle ji necháme zesklovatět. Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Ochutíme kmínem a solí. Podlijeme a dusíme doměkka. Mandle nasekáme a smícháme je s rozinkami. Kari rozmícháme v citronové šťávě. Ve 1/4 litru vody svaříme cukr.

Z odpočinuté směsi mletého masa a přísad utvoříme masové kuličky a osmažíme je na másle.

V troše vody rozvaříme kokos až na mléko. Polovinu oprané rýže osolíme a dusíme, když je napůl hotová, přidáme citronovou šťávu s kari kořením a zamícháme. V jiné nádobě rozpustíme máslo, přidáme trochu soli, druhou oloupanou a nakrájenou cibuli a přilijeme kokosové mléko. Vložíme druhou část rýže a podlijeme. Dusíme do poloměkka. Nyní máme dva druhy rýže, bílou a žlutou. Do bílé zamícháme hotové kostky masa se šťávou, všechny zbylé ingredience s jogurtem a svařeným cukrem důkladně zamícháme a jednu třetinu této směsi rozložíme do kastrolu. Na tuto vrstvu dáme polovinu žluté rýže, pak třetinu bílé s masem, pak zbytek žluté a jako poslední vrstvu zbytek bílé rýže s masem. Přiklopíme a ještě chvíli dusíme.

Slavnostní pilaf opatrně vyklopíme na horký podnos, ozdobíme smaženými kuličkami mletého masa a podáváme.


Fotky receptu Slavnostní pilaf:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Slavnostní pilaf
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !