Použité suroviny receptu Krůtí ragú na pomeranči :
500 g krůtího masa
| 1/2 kg celeru
| 2 pomeranče
| kelímek smetany
| 1/4 l vývaru
| 2 žloutky
| dle chuti cukr
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
| dle potřeby olej
Postup přípravy receptu Krůtí ragú na pomeranči :
Celer omyjeme očistíme a nakrájíme na slabé plátky. Pomeranče omyjeme, oloupeme a pak vydlabeme dužinu a necháme okapat šťávu. Zahřejeme olej na kterém za stálého míchání necháme osmahnout nakrájené krůtí maso až změkne. Přidáme celerové plátky a ještě asi 10 minut dusíme. Osolíme a opepříme. Maso z celerem vyjmeme a výpek zalijeme pomerančovou šťávou, drůbežím vývarem, smetanou a vše krátce povaříme. Nakonec přidáme rozkvedlané žloutky a vložíme zpět maso s celerem a kousky pomerančové dužiny. Prohřejeme, ale už nevaříme. Dochutíme solí a pepřem a také špetkou cukru. Podáváme s rýží.
Fotky receptu Krůtí ragú na pomeranči :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!