Použité suroviny receptu Špikované hovězí s brokolicovou omáčkou:
1 karotka
| 2 řapíky celeru
| 2 malé cibule
| 4 stroužky česneku
| 600 g zadního hovězího masa
| sůl
| 200 ml bílého vína
| 1 lžička celého pepře
| 4 kuličky nového koření
| 300 g brokolice
| 2 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu Špikované hovězí s brokolicovou omáčkou:
Karotku a řapíky celeru očistíme. Karotku podélně rozpůlíme. Cibule a česnek oloupeme. Jednu cibuli rozkrojíme, druhou nakrájíme na drobné kostičky. Dva stroužky česneku nakrájíme na plátky. Hovězí maso opláchneme a osušíme. Dlouhým úzkým nožem do něj uděláme 4 otvory a vyplníme je karotkou a celerem. Přesahující konce celeru a karotky odřízneme. Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu. Osolíme ji, přilijeme do ní víno a vložíme do ní maso. Přidáme případné odříznuté konce celeru a karotky. Překrojenou cibuli, 2 celé stroužky česneku, pepř a nové koření. Maso necháme zvolna vařit. Když je měkké, vyjmeme ho z hrnce a nakrájíme na plátky. Brokolici očistíme a rozebereme na drobné růžičky. V osolené vodě je uvaříme doměkka. Scedíme je a necháme okapat. V kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme zbylou cibuli s česnekem a růžičkami brokolice. Zeleninu podlijeme trochou vývaru z masa, krátce podusíme a rozmixujeme. Omáčku podáváme spolu s vařenými bramborami k hovězím plátkům.
Fotky receptu Špikované hovězí s brokolicovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!