Použité suroviny receptu Telecí panenská s meruňkovo-mandlovou omáčkou:
700 g telecí panenské
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 lžíce másla
| 300 g meruněk
| dle chuti: kousek zázvoru velikostí vlašského ořechu
| 125 ml bílého vína
| 1 špetka kayenského pepře
| 1 lžička cukru
| 3 lžíce mandlových lupínků
| 300 g jemných stuhových nudlí
Postup přípravy receptu Telecí panenská s meruňkovo-mandlovou omáčkou:
Telecí panenskou v celku omyjeme a osušíme. Potřeme ji solí a pepřem. V pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Pak pozvolna dopékáme podle potřeby dalších až 45 min. Meruňky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na dílky. Zázvor oloupeme a nakrájíme na nudličky. Meruňky a zázvor vložíme do kastrolu, přilijeme víno, uvedeme do varu a vaříme 5-10 minut, až omáčka zhoustne. Osolíme, ochutíme kayenským pepřem a cukrem. Vmícháme mandlové lupínky. Nudle uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Telecí maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme s nasládlou omáčkou a s uvařenými jemnými stuhovými nudlemi.
Fotky receptu Telecí panenská s meruňkovo-mandlovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!