1,2 kg telecí pečínka s ledvinou
| 1 lžíce sádlo
| 2 lžíce máslo
| sůl
| vývar na podlití
Postup přípravy receptu Telecí pečínka:
Maso omyjeme a osušíme. Rozpálíme 1 lžíci sádla a dáme na něj osolenou telecí pečínku. Vložíme do mírně vyhřáté trouby a nepřikryté poklicí pečem zvolna asi 1/2 hodiny. Potom maso obrátíme a pečeme další 1/2 - 3/4 hodiny. Při pečení poléváme maso vypečenou šťávou a podléváme vývarem. Z upečeného měkkého maso vyjmeme ledvinu a nakrájíme ji na plátky. Maso vykrájíme z kosti a také ho nakrájíme. Na každou porci masa dáme plátek ledviny, upravíme na míse a přelijem šťávou, kterou jsme zjemnili čerstvým máslem.