Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velikonční nádivka

fotka Velikonční nádivka
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 37

Použité suroviny receptu Velikonční nádivka:

40 dkg vařené vepřové maso z plecka nebo libový bůček  | 30 dkg vařené uzené maso mírně prorostlé  | 8 ks čerstvá vejce  | 8 ks rohlíky nebo žemle  |  vývar z vepřového masa  |  sůl  |  muškátový oříšek  |  zelená petržel nebo jiné bylinky, např. kopřiva  |  tuk na vymazání

Postup přípravy receptu Velikonční nádivka:

Rohlíky nebo žemle nakrájíme na kostičky a zvlhčíme je vepřovým vývarem. Potom přidáme žloutky, drobně nakrájené maso vepřové a uzené, sůl, trochu nastrouhaného muškátového oříšku, rozsekanou zelenou petržel nebo bylinky a vše dobře promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který do směsi lehce vmícháme. Studený pekáček mírně vymažeme máslem nebo oleje a vložíme do ní nádivku. Pečeme cca 1 hodinu v troubě při teplotě 180-210 C. Prochladlou nádivku vyklopíme a nakrájíme na úhledné řezy. Podáváme jako samostatný pokrm.



Přílohy: saláty ze syrové zeleniny, nakládaná zelenina


Fotky receptu Velikonční nádivka:

Velikonční nádivka
Fotky vložil: uschi3 
Hodnocení receptu Velikonční nádivka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !