Použité suroviny receptu Zapečené brambory s volským okem:
8 velkých brambor
| 8 vajec
| 1 cibule
| 2 špekáčky
| 50 g anglické slaniny v celku
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Zapečené brambory s volským okem:
Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory vyndáme a odkrojíme shora část tak, abychom mohli vydlabat vnitřek brambory na náplň.
Špekáčky společně se slaninou nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme a v pánvi na rozehřátém oleji chvilku smažíme. Jakmile zesklovatí, přidáme uzeniny a vše dozlatova osmažíme.
Hotovou směsí naplníme dno vydlabané brambory. Vložíme asi 2 lžičky směsi, necháme místo na vejce.
Vajíčka rozklepneme na náplň. Brambory vložíme do pekáčku, pokapeme olejem a zapékáme v předehřáté troubě na 200 °C 20 minut.
Fotky receptu Zapečené brambory s volským okem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!