Použité suroviny receptu Zapékaný fenykl s černými olivami:
3 pěkné bulvy fenyklu
| máslo na vymaštění formy
| 70 g vypeckovaných černých oliv
| 300 ml smetany ke šlehání
| 5 lžic strouhaného ostřejšího sýra typu parmazán
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Zapékaný fenykl s černými olivami:
Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů.
Z fenyklu odkrojte spodní část se zbytkem kořínků a odstraňte vrchní zahnědlé části. Zbylé křehké řapíky naloupejte pomocí škrabky na brambory po vláknech na plátky, připomínající okvětní plátky tulipánu.
Zapékací misku o průměru cca 25 cm vymastěte, střídavě navrstvěte fenykl a olivy. Osolte a opepřete, zalijte smetanou a posypte sýrem.
Zapékejte na prostřední mřížce trouby asi 20 minut, dokud nezačne smetana bublat a povrch nákypu není lesklý a zlatavý. Před podáváním nechte nákyp asi 5 minut vychladnout.
Fotky receptu Zapékaný fenykl s černými olivami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!