Použité suroviny receptu Závitky s glazírovanými cibulkami:
1 kg vepřové pečeně bez kosti
| sůl, mletý bílý pepř
| 200 g másla
| 1 hrst nasekaného čerstvého estragonu
| 50 g hladké mouky
| 2 vejce
| 100 g strouhanky
| 50 g nastrouhaného parmazánu
| olej na osmažení
| NA CIBULKY:
| 200 g krupicového cukru
| 500 g cibulek
| bílý vinný ocet
Postup přípravy receptu Závitky s glazírovanými cibulkami:
Z masa vytvoříme plát, naklepeme ho, osolíme a opepříme. Do másla vmícháme estragon, vytvoříme z něj váleček a necháme v chladu ztuhnout. Máslo zarolujeme do masa a závitek na koncích propíchneme špejlemi. Obalíme ho v mouce, rozkvedlaném vejci a ve strouhance smíchané s parmazánem. Osmažíme na oleji a dopékáme v troubě při 150 st.C asi 10 až 25 minut. Podáváme s cibulkami a šťouchanými bramborami nebo kaší.
Cibulky:
Cukr necháme zkaramelizovat a přidáme cibulky. Lehce zamícháme, pak jemně zastříkneme vinným octem a necháme odpařit. Cibulky dusíme asi 10 minut.
Fotky receptu Závitky s glazírovanými cibulkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!