Použité suroviny receptu Zelná polévka s drožďovými nočky :
500 g kysaného zelí
| 20 g sádla
| 50 g cibule
| 100 g uzeného masa
| lžička mleté papriky
| kostka masového vývaru
| 100 g droždí
| 30 g sádla
| 50 g grahamové mouky
| 1 vejce
| česnek
| pepř
| sůl
| pažitka
Postup přípravy receptu Zelná polévka s drožďovými nočky :
Na sádle zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme kostičky uzeného masa, přisypeme mletou papriku a zalijeme litrem vody. Vsypeme krájené kousky zelí a kostku vývaru. Do vařící polévky vkládáme připravené nočky: na sádle osmažíme jemně krájenou cibuli, přidáme česnek a droždí. Vše za stálého míchání rozvaříme na kaši a tu odpaříme zpět na hustší konzistenci. Zasypeme moukou, ochutíme solí a pepřem, spojíme vejcem a dvěma lžičkami tvoříme tříhranné nočky, které krátce zavaříme. Dochutíme solí a pažitkou a na talířích ozdobíme lžící smetany.
Fotky receptu Zelná polévka s drožďovými nočky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!