Do mísy nalijeme mléko, osolíme, osladíme, rozšleháme v něm celá vejce a pak postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva. Ruční metličkou vyšleháme na hladké řídké těsto. Na rozpáleném tuku smažíme amolety z obou stran dozlatova.
Amolety namažeme marmeládou a srolujeme. Každou překrojíme na poloviny.
Pekáč vymažeme máslem a amolety do něj naskládáme. Můžeme posypat rozinkami.
Uvaříme pudink a nalijeme na amolety. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a zapékáme asi 30 minut. Pět minut před koncem na pudink rozetřeme tuhý sníh ušlehaný z bílků a cukru. Zesílíme na 190-200°C a pečeme do zrůžovění povrchu (cca 5 minut).
Podle původního receptu je možné amolety natřít karamelovým pudinkem i vevnitř místo marmelády.
Fotky receptu Amolety v pudinku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!