Použité suroviny receptu Arménské čočkové bochánky:
200 g červené čočky
| 100 g krupice
| 2 lžíce oliv. oleje
| 1 cibule velká
| 4 lžíce citr. šťávy
| 1 lžička sladké papriky
| 1 lžička římského kmínu
| svazek máty, petrželky
| 1 rajčat. protlak malý
| sůl
Postup přípravy receptu Arménské čočkové bochánky:
Do 1/2 l vařící vody přisypte čočku a vařte 15 min. Přidejte krupici a nechte 15 min. odtát. Na oleji osmahněte cibuli, přidejte ji k čočce a pokapejte cirónem. Vložte koření, mátu, petrželku a protlak. Ze směsi vypracujte tuhé těsto. Vkládejte je 2 lžičkami na pečící papír a ještě 15 min. pečte.
Fotky receptu Arménské čočkové bochánky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!