800 ml rumu
| 300 g cukru krupice
| 4 balíčky pudinkového prášku
| 1 konzerva kondenzovaného mléka Tatra
| 2 konzervy kondenzovaného mléka Salko
Postup přípravy receptu Banánový likér:
Pudinkové prášky vybereme podle vlastní chuti. Můžeme použít banánový, citronový i smetanový. Prášky rozmícháme s cukrem metličkou ve vodě, aby se při vaření nevytvořily hrudky. Minimální množství vody je 1 litr na 4 pudinky. Pokud dáváme přednost řidším likérům, vaříme prášky asi v 1,5 l vody. Směs za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Odstavíme.
K uvařenému pudinku přilijeme kondenzované salko, mléko tatra a rum. Směs přelijeme po částech do mixéru a mixujeme asi 2 minuty dohladka.
Hotový banánový likér přelijeme do lahví a uložíme do chladničky. Vyrobíme si tak asi 4 půllitrové lahve.
Fotky receptu Banánový likér:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!